Triage-IT zoekt DevOps Engineers 

In complexe IT-omgevingen zijn termen zoals Agile, Scrum en CI/CD niet meer weg te denken. Het zijn mooie methodes en technieken om een snellere time-to-market te realiseren van het product waar een team aan werkt. Maar hoe zit het dan met de culturele verandering die nodig is, om dit écht te kunnen laten werken? Want je kan als ontwikkelaar nog zo snel en vaak nieuwe features op willen leveren.. Als je het vervolgens over de muur gooit naar de volgende silo en deze het niet handig of fijn vindt om 10x iets kleins te doen ipv 1x iets groots.. Dan bepaalt de traagste tóch het tempo. En sowieso, wie wil nou iets over de muur gegooid krijgen? 

Patrick Debois en Andrew Shafer dachten hier ook over na.. Als je een beetje thuis bent in de wereld van DevOps dan zeggen deze twee namen je wel wat. Zij zijn de bedenkers van DevOps en spraken hier tien jaar geleden voor het eerst over op een Agile conferentie. Sindsdien is de DevOps term langzaam maar zeker uitgegroeid tot een wereldwijde culturele beweging in de IT. 

Triage-IT zoekt mensen die geloven in deze beweging en de kerngedachte erachter: Weg met die silo’s! En het is pas klaar als het in productie staat! Het is ontzettend belangrijk dat ontwikkelaars en beheerders (en trouwens ook testers, security en de business!) allemaal samen werken om een goed product neer te zetten. Maar daarnaast ook om te automatiseren, je monitoring goed ingericht te hebben, snel en goed te kunnen integreren, testen en deployen. 

Algemeen

Als DevOps Engineer ben je verantwoordelijk voor het implementeren en verder ontwikkelen van een DevOps cultuur bij verschillende klanten. Je maakt hierbij gebruik van de kennis en ervaring die je opgedaan hebt tijdens het werken in vergelijkbare omgevingen. Je brengt in kaart wat de huidige status is van de DevOps cultuur van de klant (en de tools die men daarbij gebruikt) en stelt verbeterplannen op. Hierbij ben je in staat om naast je eigen kennis en ervaring met tools en technieken ook de eisen en wensen van de klant mee te nemen in de verbeterplannen. Je weet de klant te overtuigen van de meerwaarde van deze verbeteringen en gaat vervolgens aan de slag om deze verbeteringen (samen met je collega’s) door te voeren. Je introduceert of verbetert bijvoorbeeld CI/CD pipelines, orchestration, monitoring, QA testing.. Wat kan JIJ nog meer bedenken, om je team te helpen beter en sneller software op te leveren? 

 • Ervaring met Agile/Scrum/DevOps projecten 
 • Ruime ervaring met CI/CD 
 • Ervaring met test tools (QA, end-to-end, functionele, smoke, acceptatie, en performance testen) 
 • Ervaring met release en orchestratie tools 
 • Ervaring met Windows Server en/of Linux en het scripten in PowerShell en/of Bash 
 • Ervaring met monitoring en/of server debugging tools

Developer gone DevOps Engineer 

Als DevOps Engineer ben je onderdeel van een multifunctioneel team dat als doel heeft om nieuwe features te bouwen van een applicatie. Je bent allemaal developer, maar jouw sterkte ligt daarnaast in het (door)ontwikkelen van de DevOps cultuur binnen jouw team. We hebben het hier over meer dan alleen de “you build it, you run it” mentaliteit. Jij bent de spil in het web die iedereen van ontwerp tot aan productie bij het proces betrekt en hierbij zo veel mogelijk automatiseert voor iedereen. Je hebt een achtergrond als software engineer (Javascript/Python/Java/C#/.Net coding, design en problem solving skills), maar wilt daarnaast graag dat extra stapje zetten om samen met iedereen (ontwikkelaars, maar ook beheerders, testers, security, etc) een goed en stabiel product neer te zetten. 

Operations Specialist gone DevOps Engineer 

Als DevOps Engineer ben je onderdeel van een multifunctioneel team dat als doel heeft om nieuwe features te bouwen van een applicatie. Of wellicht ben je onderdeel van een multifunctioneel team dat als doel heeft om ontwikkelteams te voorzien van de tools die zij nodig hebben om DevOps te kunnen werken. Hoe dan ook, je bent hierin de go-to persoon die zorgt dat alles soepel blijft draaien. Daarnaast ligt jouw sterkte in het (door)ontwikkelen van de DevOps cultuur en benodigde tooling binnen jouw team en/of voor de ontwikkelteams. Je hebt een achtergrond als beheerder in grote/complexe omgevingen en wilt graag dat extra stapje zetten om samen met iedereen een goed en stabiel product neer te zetten. 

Persoonlijke kenmerken: 

 • Communicatief zeer vaardig; 
 • Resultaat gericht; 
 • Gedreven; 
 • Ambitieus; 
 • Leergierig; 
 • Stressbestendig; 
 • Nauwkeurig. 

Jouw motivatie 

Ben jij het type persoon dat graag anderen helpt in hun dagelijks werk? Verbind jij mensen? Vind je het leuk om je met alles te bemoeien, overal iets van af te weten? En vind je het ook leuk om die kennis van verschillende disciplines bij elkaar te brengen? En om mensen bij elkaar te brengen in het werk dat zij samen zouden kunnen doen? Werk je van nature heel graag samen met anderen? GELOOF jij in DevOps? En weet je dit over te dragen aan anderen? Dan zoeken we jou!